Verden er i dine hænder - Start med selv-realisation!
 
Hvad er meditation?

Hvad er meditation?

meditation_600x220

På trods at meditation er meget populært, er der i dag kun meget få af os der virkelig ved, hvad meditation er.
Nogle henviser til meditation er den mentale koncentration på noget, mens andre mener, at vi når vi mediterer, forestille os vi noget, som giver os fred og tilfredshed. Alle disse metoder om at være sammen, yoga betyder: forening, eller sammensmeltning,  har en målsætning om at bremse og eventuelt helt standse den uophørlige aktivitet i vores sind.
Disse øvelser er ikke rigtig meditation – de er erstatninger for meditation, fordi det normalt er meget svært at stoppe vores sinds tanker.
I virkeligheden er meditation en tilstand af tankefri bevidsthed eller opmærksomhed. Det er ikke en handling man kan gøre – det er en tilstand af bevidsthed.
Vi, enten er i denne tilstand, eller ikke, uanset hvad vi gør i livet. Selvfølgelig kan en mand være i meditation imens han udfører dagens arbejde, ligesom et andet menneske kan være meget langt fra at meditere, mens vedkommende sidder i lotusstilling på toppen af et bjerg.

Når vi tager et kig på de forskellige forklaringer af meditation, ser vi ofte at meditation er defineret som at tage et øjeblik at sidde stille eller at tænke. Sand meditation, er meget mere end dette.
Det er en tilstand af dyb, dyb fred, der opstår, når sindet er roligt og stille, men helt opmærksomt. Dette er kun begyndelsen af en indre forvandling, som bringer os til et højere niveau af bevidsthed. Dette sætter os i stand til at opfylde vores sande menneskelige potentiale. Problemet er naturligvis, hvordan man opnår denne tilstand.

buddha_600

Meditation er ikke …

Koncentration
Koncentration er et forsøg på at rette opmærksomheden på et bestemt objekt eller idé i en lang periode. De teknikker, der anvendes i visualiseringen er en anden form for koncentration.

Tab af kontrol
Lyde, stemmer, farver og ufrivillige bevægelser har intet at gøre med meditation og spiritualitet. Disse er symptomer på tab af bevidsthed og tab af kontrol over visse dele af os selv.

Øvelser
Øvelser, såsom stillinger og vejrtrækning,  udgør ikke meditation. De hjælper med at etablere en vis balance, hvis det sker under vejledning af en sand mester. Den praksis uden sandt, eller oprigtigt mål  fører kun til ubalancer.

Mental indsats
Tankefri bevidsthed er opnået gennem en forhøjelse af Kundalini. At slippe af med blokeringer, der forhindrer hendes opstigning, vi bruger hænderne og fordybelse, men aldrig mental anstrengelse (f.eks kontinuerlig gentagelse af “jeg skal holde op med at tænke”).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *