Verden er i dine hænder - Start med selv-realisation!
 
Hvad siger din mavefornemmelse dig?

Hvad siger din mavefornemmelse dig?

 

kroppenognerverne_600

Har du nogensinde haft en “mavefornemmelse” om noget, der senere viste sig at være sandt?
Kan du noget “på rygraden”?
Møder du folk med et “åbent hjerte”?

 

Tro det eller ej disse tilsyneladende ulogisk udtryk er blevet en del af det danske sprog, fordi de er ubevidste anerkendelser af en dybere viden inden for os alle. En viden om en subtil energi system med chakraere og kanaler, og den måde, de arbejder på udtrykker mange af de underlige fornemmelser og intuition, som vi alle oplever fra tid til anden.
Faktisk mens mange af os i Vesten finder begrebet chakraerne som en fremmed idé, har de egentligt stor betydning for os i den daglige liv.

Kendskab til chakraerne er mest omfattende findes i det gamle østlige videnskab yoga. Dette system blev først formaliseret af læge-vismand Patanjali omkring 3.000 år siden. Patanjali beskrevet en subtil energisk system inden for hver af os, som består af 7 vitale energi-centre og 3 sammenkobling, parallelle kanaler. Disse centre hver regulerer særlige aspekter af vores fysiske, psykiske og åndeligt væsen. Deres tilstand af balance er nøglen til sundhed i de forskellige organer/systemer, som de regulerer.

Med andre ord vil ubalance, skader eller blokering af disse centre føre til problemer i de fysiske, psykiske eller åndelige aspekt af vores væsen, de berørte center beskæftiger sig med.

Så hvad har dette at gøre med “mavefornemmelse”?
Lad os se på dette og en række andre udtryk, for at se, om vi kan begynde at afkode nogle af sproget i det ubevidste.

Det tredje center i vores subtile system kaldes “nabhi” eller “Manipur” chakra. Dens fysiske placering er på nogenlunde niveau med navlen. Det varetager flere vigtige aspekter af vores væren. Fysisk, beskæftiger det sig med vores organer fordøjelse (såsom mave og tarme), psykologisk den behandler vores følelse af tilfredshed og åndeligt det gælder både vores “velstand”, “gavmildhed”, samt med vores “Dharma” eller vores medfødte sans for rigtigt og forkert.

“Mavefornemmelsen” manifesterer sig i Nabhi chakra. Kan du huske den sidste gang, du havde et godt måltid, at lænede sig tilbage i stolen og klappede din mave i tilfredshed? Eller så noget appetitvækkende i en delikatesseforretning og lægge din hånd på din mave i forventning. Du berørte dit Nabhi chakra, fordi det er det center, der blandt andet beskæftiger sig med tilfredshed, især i relation til fødevarer.

Nogensinde købt noget, der var en rigtig god handel?
At have en god følelse er at skabe positiv energi Nabhi Chakra’et. På den anden side, har du nogensinde købt noget, og indså, at det var et dårligt køb? At have en sugende fornemmelse i maven er dit nabhi, som registrerer sin utilfredshed med dit køb.

Ligeledes har du nogensinde tænkt på at gøre noget, men dybt nede i din mave eller andet sted det ikke føles som det rigtige at gøre? Denne gang er vores Nabhi fortæller os, hvad der er rigtigt og forkert.

Møder du folk med et “åbent hjerte”?

Den åbne hjerte handler om hjerte, lunger og immunsystem. Den beskæftiger sig også med vores følelse af kærlighed, sikkerhed og mod. Når dette center er ude af balance eller beskadiget vi bliver udsat for frygt og usikkerhed. Dette center er beliggende i det centrale brystkasse, lige bag brystbenet, så det bør ikke overraske, at når vi får et chok eller følelsesmæssigt traumatiske nyheder, vi ofte instinktivt tryk eller pres på i den centrale del af brystet. Vi er ubevidst erkender, at dette center momentant er blevet skæv eller blokeret.

På den anden side af medaljen, er de dybtfølte følelser (såsom kærlighed og glæde, at vi kan opleve, når vi mødes en elskede eller føler sig inspireret af et positivt sted) er produktet af en sund Anahath/hjerte center. Den positive kvalitet er udledt fra centrum, som en blomst udvide sine kronblade, er i stand til at åbne og vise sit vitale energi.

Vi mindes om de mange gange, vi har set nogen at tale med en sådan oprigtighed, har lagt deres hånd på deres bryst, reciteret elskede poesi eller danse i regnen, fordi de er forelskede. Hånden instinktivt flytter til hjertet til viser, at det vigtigste udtryk udledes direkte fra dybet af deres væsen. Dette udtryk er faktisk viser de væsentlige kvaliteten af hjerte chakra kaldes Anahatha, stedet for den menneskelige ånd.
Hjertet Centret beskæftiger sig også med den kosmiske element kaldet “prana” eller “luft” (de andre elementer jord, ild, vand, og ether).

Når du er den næste følelse en vis spænding mellem dig og en anden person, måske over en uenighed eller misforståelse du måske bemærke, at det er svært at føle sig helt positive overfor denne person. Dette skyldes, at hjerte chakra har lukket, så det er svært at føle kærlighed på det tidspunkt. Du bør dog forsøge at arbejde sig igennem din misforståelse og forsøge at få hjerte chakra til at slappe af, så det åbner og følelsen af at elske igen kan strømme frit til den anden person. Ved “at rense luften” vi rent faktisk arbejder gennem den del af hjertet!
Så næste gang du føler “åbent hjerte” huske på, at det er det bogstaveligt talt forekommer i dit hjerte center: Det er åbningen, så den kan udsende sin vibrationelle energi, som er så opleves som kærlighed.

Nogensinde behandlet med et problem eller en situation, der gav dig en af de klassiske frontal hovedpine?
Det chakra, at dette svarer til dette er Agnya, almindeligvis kaldet det tredje øje, det er fysisk forbundet med øjnene, synsnerven og visuelle veje i hjernen. Den agnya giver os evnen til at slippe nag og andre situationer, at vi er utilfredse med. Denne kvalitet er ofte kaldes “tilgivelse”. På et åndeligt plan Agnya er meget vigtigt, fordi det er afgørende for oplevelsen af meditation. Når Agnya åbner, som et resultat af Kundalini opvågnen, man er i stand til at opleve ægte mentale stilhed (som er ægte meditation). Agnya er placeret bag midten af panden. Så når det bliver skæv, som regel fordi vi ikke har tilgivet en situation eller person, vi føler spænding, smerte eller tryk på panden. Massér agnya, gnid tiger balsam ind i det eller meditation, er meget effektiv til frontal hovedpine, fordi disse metoder bidrage til at åbne og frigøre spændinger fra energi-centret selv.

Vi har måske alle gjort noget “uden at tænke over det”, og til vores glæde og overraskelse, fandt, at det lykkedes på trods af alle odds.
Hvordan kunne det gå til, på trods af vores sind fortalte om det modsatte?
På den øverste del af hovedet, omkring fontanelle-punktet befinder Krone chakra eller Sahasrara. Sahasrara er unik blandt alle de centre, fordi den tjener til at integrere funktioner i alle de andre chakraer. Den måde, hvorpå det opnår dette, er bogstaveligt talt uden en tanke, for Sahasrara fungerer bedst, når vi ikke tænker!

Ofte i de snævre situationer, hvor der “ikke er tid til at tænke”, eller vi simpelthen ikke kender svaret, tyer vi til “spontan improvisation”.
Det er på disse tidspunkter, at vores sind midlertidigt har undladt at hjælpe os. Ved at ty til spontan improvisation vi bliver desperate nok til at søge et svar fra et sted udenfor tanker, tid og sted.
Denne dimension indeholder er summen af det, som helgener og mystikere har benyttet sig af, så det er ikke så mærkeligt, at en eller anden måde arbejder fra “oven over hovedet”, kan ofte giver de bedste resultater, eller få os ud af en penibel situation.

Selv om dette “krone chakra” svarer til det limbiske system i hjernen, kan dette center kun arbejde i den tilstand af mental stilhed-“meditation”. også kaldet tankefri opmærksomhed. De fleste af os betragter hjernen som en kompleks tænkning værktøj eller computer. Det er dog mere beslægtet med en radiomodtager, der ved korrekt tunet er i stand til at udnytte det enorme lager af viden, der eksisterer uden for rammerne af vores sind. Denne dimension blev beskrevet af Carl Jung som “Universal ubevidste”. Gandhi kaldte den “guddommelige Radio” og de store religioner kalder det “Gud”.

I den meditative tilstand af “tankefri opmærksomhed”, er man forbundet med sit ophav, sin oprindelige Væren, via forbindelse (yogaen) med Sahasrara, uden indblanding af intellektuel aktivitet eller tanker.

Som Mahatma Gandhi sagde om værdien af indre stilhed: “Det er en stor ting det ville være, hvis vi i vores travle liv … forberede vores sind til at lytte til den stemme Store Stilhed. Den guddommelige Radio er altid tændt, men det er umuligt at lytte uden stilhed “.

Da Albert Einstein sagde, at vi kun brugte 10% af vores hjerne, hentydede han ubevidst til eksistensen af Sahasrara.
Det vil sige, at det største potentiale i den menneskelige hjerne, i virkeligheden er mennesket, er ikke realiseret, når vi er i gang med en intens intellektuel aktivitet, men i virkeligheden, når vi går ud over intellektet, får vi adgang til Universal ubevidste inden for hver af os.

Einstein selv giver et godt eksempel på, hvordan dette aspekt af den menneskelige hjerne fungerer: Mange af os ville antage, at han opdagede relativitetsteorien i løbet af en intens periode med tanke. Faktisk Einstein gjorde denne opdagelse, mens hans blæste sæbebobler med hans barnebarn! Han beskriver, hvordan var han beundrede boblerne, da han blæste, og så han pludselig løsningen på problemet med relativitetsteori, da det spontant kom ind i hans opmærksomhed!

Hvad skete der? Han tænkte faktisk ikke på det problem på det tidspunkt, hvor løsningen kom til ham! Faktisk havde han et øjeblik, taget tankerne væk fra problemet, og blev optaget i den meditative øvelse (tankefri opmærksomhed) for at blæse bobler, og i dette øjeblik blev hans Sahasrara i stand til at give et svar, at hans intellekt ikke var i stand til at give. Som Einstein selv sagde “Idéer stammer fra Gud”.
Dette er efter overensstemmelse med østlige metafysik, som forklarer, at alle vores ideer, opfindelser og originale løsninger er i sidste ende stammer fra den kosmiske bevidsthed. Når vi søger et svar på et problem, denne kosmiske intelligens, i sin medfølelse for os, leverer svar i form af indsigt. Den sande videnskabsmand, i sin søgen efter sandheden, slutter sig til den sande mystiker, som hver i sidste ende stræber efter at få svar fra de ting i deres “mavefornemmelse”!

Denne medfødte viden findes i os alle, vi har brug for at blive mere tilpasset til det, hvis vi skal bruge det til vores fordel.
Men hvordan gør man så det?
En naturlig, uanstrengt meditationsteknik er nøglen til at realisere og virkeliggøre disse subtile energi mekanismer. Sahaja Yoga meditation er en af kun få teknikker, som gør det muligt at følge for at opleve den tilstand af tankeløs bevidsthed og til at blive konkret kendskab til chakraerne i os.

Har du lys til at vide mere, eller endnu bedre lære at meditere?
– så kontakt os på telefon eller mail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *